woensdag 8 januari 2014

gezondenhuis

Artsen leggen de eed van Hippocrates af. Een beroemde uitspraak van Hippocrates was : "Laat voedsel uw medicijn zijn en medicijn uw voedsel.
Dit maakt het des te triester dat in de reguliere geneeskunde het verband tussen voeding en gezondheid altijd nog ontkend wordt. Ook het voedingscentrum, die de richtlijnen moet maken, loopt hopeloos achter en is naar mijn mening totaal in de war. Hoewel het verband tussen melk drinken en osteoporose er niet is, adviseren ze nog steeds veel melk te drinken. Ik heb ze ook nog niet gehoord over suiker, lightproducten en linolzuur. Ze zullen het verband tussen voeding en gezondheid niet ontkennen, maar het idee dat voeding ziekmakend en genezend kan zijn onderschrijven ze niet. 
Veel mensen zullen door al die verschillende berichten over voeding, door de bomen het bos niet meer zien en het onderwerp van de agenda schrappen.
In een ziekenhuis worden mensen bij de hand genomen, de dokter weet wel wat goed voor u is.
Veel mensen willen dit ook graag. Niet iedereen gaat zelf op zoek naar informatie over voeding. Het zou mooi zijn als er een mogelijkheid was deze mensen te begeleiden naar gezondheid.Toen dacht ik aan een gezondenhuis.  Dit is een huis voor mensen die nog niet echt ziek zijn maar wel vage kwalen hebben, te zwaar zijn, niet fit, niet goed in hun vel, of voor mensen die graag gezonder willen gaan leven. Je kunt informatie geven over goede voeding, kooklessen, ontspanning, beweging.
Laat voedsel uw medicijn zijn betekent ook dat een goede voeding niet voor iedereen hetzelfde is. Dit kun je per persoon uitzoeken.
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten