zondag 19 januari 2014

balans

Vorige week was ik in Oisterwijk bij een lezing van Richard de Leth. Enthousiaste,goede spreker leuke lezing over leefstijl.
Richard is na zijn medicijnen studie zijn eigen weg gegaan. Bij de reguliere geneeskunde draait het om ziekenzorg. Richard is tot de conclusie gekomen dat niet ziekte het probleem is, maar de verloren gezondheid.  Hij heeft een totaalvisie ontwikkeld op de mens, het menselijk lichaam is een eenheid waarin alles met elkaar verbonden is en invloed op elkaar heeft. Sinds 2008 heeft hij een praktijk voor integrale geneeskunde.
Zat er een paar maanden geleden nog een professor bij DWDD die het woord integrale geneeskunde uit het woordenboek wilde schrappen omdat dat hetzelfde zou zijn als kwakzalverij, in Oisterwijk hoorde ik een ander verhaal.
Er komen elkaar jaar meer aanvragen van reguliere geneeskunde opleidingen om stageplaatsen.
Een menselijk lichaam is enorm flexibel en heeft een groot zelf genezend vermogen. Dit zorgt voor een balans. Is deze balans verstoord door te weinig beweging, teveel en langdurige stress, een tekort aan nutriënten, vergroot de kans op het ontstaan van ziekten.
De verschillen tussen mensen zijn echter groot. Er zijn menselijke vuilnisbakken (Richards woorden) die 100 worden, anderen zijn wat minder flexibel en zullen meer moeten doen om de balans in het lichaam in evenwicht te houden.
Zaterdag tijdens een bijscholing over kruiden, ging het onder andere over adaptogene kruiden. Dit zijn kruiden die je helpen die balans in evenwicht te houden.
Meer in volgende blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten