maandag 16 april 2012

visolie

De omega 3 vetzuren, die we hard nodig hebben omdat ze bijzonder ontstekingremmend werken in ons lichaam, komen voor in lijnzaadolie, walnootolie en in vette vis of visolie capsules. Om aan voldoende omega 3 vet te komen zou je 2-3 x per week vette vis moeten eten.Daar kleven bezwaren aan gezien de vervuiling en het leegvissen van de zee. Eenmaal per week een haring, dat vind ik te lekker om te laten staan. Verder vul ik het aan met visoliecapsules. Verder moeten alle olieën die je gebruikt koud geperst en van de eerste persing zijn. Extra vierge olijfolie of sesamolie kunnen goed gebruikt worden om eten te bereiden mits niet te hoog verhit. Voor wokken en frituren kun je beter kokosolie of roomboter gebruiken,deze hebben stabiele verzadigde of mono-onverzadigde vetzuren. Extra vierge lijnzaadolie, koolzaadolie, walnootolie en pompoenpittenolie zijn tijk aan poly-onverzadigde vetzuren en moeten alleen koud gebruikt worden. Deze vetzuren zijn niet stabiele en veranderen bij verhitting in transvetzuren of gaan oxideren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten