zaterdag 15 november 2014

alternatief?

Op een congres verrast de ceo van Aetna, een van de grootste ziektekostenverzekeraars van Amerika, zijn publiek door een pleidooi te houden voor alternatieve geneeswijzen en aandacht voor goede voeding.
Uit een vrijwillig onderzoek onder het personeel was gebleken dat mensen die te maken hadden met veel stress, 2000 dollar per jaar meer ziektekosten hadden.
De directie besloot in te grijpen door yoga, craniosacrale therapie, meditatie, massage enz. gratis beschikbaar te stellen voor 200 werknemers. De resultaten van de test waren zo goed dat het bedrijf besloten heeft de zogenaamde alternatieve therapieĆ«n te omarmen. Ze gaan verder.  Ze subsidiĆ«ren (20 miljoen dollar per jaar)  wholesome wave, een organisatie die lokaal geproduceerde en duurzame voeding promoot. Ook krijgen de werknemers vouchers om goedkoop biologische groenten, fruit enz. te kopen op lokale biologische markten. De ceo was zelf 25 kg afgevallen door anders te gaan eten.
He bedrijf is waarschijnlijk goedkoper uit, maar de overtuiging dat het anders moet en kan is zeker aanwezig bij de directie van Aetna.
Misschien moet in Nederland de obesitas epidemie ook nog eerst erger worden, voordat er meer creatieve oplossingen bedacht gaan worden.
Aandacht voor goede voeding is er meestal niet. Mijn vriend werkt op een hogeschool. Gisteren was er een diploma uitreiking. Na de verplichte toespraken volgt de receptie met als lekker hapje bitterballen.

De supermarkt Plus, krijgt van mij een pluim. Gisteren stond er een tafel met gratis hapjes; snoeptomaatjes, stukjes komkommer, nootjes en plakjes vijgenbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten