vrijdag 8 augustus 2014

Het goede overwint

"Het goede overwint", dat zegt de tuinman van de Weleda tuinen. In een interview in het vakblad voor natuurgeneeskundigen stelt de journalist een vraag over Monsanto en over het genetisch manipuleren van zaad. De tuinman vindt er niets van, hij doet zijn eigen werk met volle overgave en dan is er wat hem betreft geen ruimte om een mening te hebben over andere dingen. Bovendien het goede overwint.
In Frankfurt is bij ziekenhuis Sachsenhausen een diabetestuin aangelegd met als thema : "Voeding is uw medicijn".
Op initiatief van de chefarts diabetologie heeft Hans Lauber* een diabetestuin met meer dan 50 helende planten aangelegd.
Hiermee wil het ziekenhuis een statement maken vanwege de dramatische toename van type 2 diabetes patiƫnten en stimuleren dat er ook over natuurlijke alternatieven op de klassieke medicatie word nagedacht.
De tuin kan geen medicijnen vervangen. De tuin laat zien dat er preventief door goede voeding en vergeten geneeskruiden de ziekte kan verbeteren, voorkomen of zelfs genezen kan worden.
De chefarts diabetologie wil samen met Hans Lauber, artsen en apothekers gaan onderzoeken hoe natuurgeneeskunde en traditionele geneeskunde beter kunnen gaan samenwerken.
De belangrijkste boodschap van de tuin is :"We kunnen iets doen om onze gezondheid te verbeteren".

Het goede overwint!

* Hans Lauber is een deskundige op het gebied van geneeskrachtige planten. Hij heeft zichzelf genezen van type 2 diabetes en diverse boeken geschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten