donderdag 16 oktober 2014

hazen

Op DWDD zie ik een boswachter die komt vertellen over hazen.
Hazen zijn enorm sterke beesten, die een hele grote weerstand hebben. Ze kunnen heel hard rennen (60km/uur) en kunnen barre omstandigheden overleven.
De boswachter vertelt dat de hazen deze weerstand hebben en in stand houden doordat ze regelmatig een wilde planten en kruidenveldje bezoeken om te komen eten.
Yes denk ik, zie je wel. Ik trek het door naar mezelf. Wat onmisbaar is voor hazen, hebben wij mensen vast ook nodig voor onze weerstand.
Dus naar buiten waar al die kruiden gratis te vinden zijn. Bijvoorbeeld duizendblad is overal en bijna het hele jaar te vinden.
Voor de apen in de Apenheul is er een kruidentuintje aangelegd, toen ontdekt werd dat apen specifiek op zoek gaan naar een bepaald kruid om gezond te blijven.
Jammer dat wij mensen niet meer weten en voelen wat goed voor ons is.
Hoe komen we aan informatie over wat we als mens nodig hebben om gezond en fit  te worden en te blijven. Zeker bij het ouder worden is het steeds belangrijker om een optimale voeding te gebruiken om zogenaamde ouderdomskwaaltjes te voorkomen.
Want het is in de meeste gevallen helemaal niet nodig om diabetes II, gewrichtsproblemen of zelfs dementie te krijgen.
We worden gek gemaakt door de reclame. Het grootste gedeelte wat in de supermarkt verkocht word is rommel.
Het geloof in het voedingscentrum ben ik 35 jaar geleden, toen ik op de dietistenopleiding zat, al verloren.
Omdat wij niet meer weten wat goed voor ons is en er meer slecht dan goed voedsel te koop is, zul je zelf op zoek moeten gaan.
Niemand behalve jijzelf, is geinteresseerd in jouw gezondheid.
Als je echt beter voor jezelf wil gaan zorgen zijn de boeken van Rineke Dijkinga een aanrader.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten