Op 12 mei geef ik een workshop voor de tuinclub. Het gaat over wat je allemaal kunt eten uit de natuur en hoe. Niet zeuren over de paardenbloemen en madeliefjes in je grasveld gewoon in de thee gooien. Paardebloem blad kun je plukken om door de sla te mengen. De bloemen zijn lekker in de thee en van de knopjes kun je kappertjes maken.
Zet de knopjes onder water, breng ze aan de kook. Laat afkoelen en uitlekken. Doe in schone potjes met eventueel wat mierikswortel,knoflook mosterdzaadjes en peperkorrels. Doe er zoveel azijn op dat de knopjes onderstaan. Een aantal weken laten staan voor je het gaat eten. Dit is ook lekker met de uitgebloeide knopjes van o.i.kers en de knopjes van teunisbloem. O.i. kers heb ik vorig jaar uitgeprobeerd, heerlijk.
Verder kun je nu plukken: meidoornbloesem, brandnetels(drogen voor thee), braam- en frambosblad, berk- en lindeblad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten