vrijdag 8 september 2017

Discipline?

Discipline heeft volgens het woordenboek twee betekenissen. Ten eerste is het een karaktereigenschap, waarbij iemand doet wat van haar verwacht wordt. Ten tweede is het een vakgebied. Een persoon met discipline doet wat van haar verwacht wordt en volgt goed regels op.
Honger lijden? Met verschrikte ogen en ontzet kijken een aantal ietwat gezette dames van mijn leeftijd me aan. Ik ben op een verjaardag.
Er zijn mensen die me kennen van de cursus die ik geef: "De helende natuur". Zonder dat ik het wil komen er vragen over mijn in de ogen van sommige mensen ietwat spartaanse leefwijze. Zo ervaar ik het zelf overigens helemaal niet.
Mensen willen heel graag weten hoe ik fit blijf. Maar als ik vertel wat ik er voor doe, is er ontzetting.
Ik moet hard werken en er veel voor laten om gezond en slank te blijven. Bij andere mensen gaat dat misschien makkelijker. Ik zorg voor voldoende beweging elke dag, ik eet altijd wat minder dan ik op kan, nooit tussen de maaltijden door en ik heb suiker geschrapt uit mijn menu. Wat suiker betreft maak ik geen uitzondering, nooit.
Is het discipline: vraagt een van de vrouwen ontzet. Hoewel ik dat bevestig, blijf ik twijfelen over het woord discipline. Ik ben totaal niet gedisciplineerd. Ik hou me niet bezig met wat anderen van me verwachten en als er regels zijn waar ik het nut niet van in zie word ik opstandig.
Maar ik ben erg goed in dingen doen die ik me voorgenomen heb. Ik verzin niet graag uitvluchten om iets niet te doen wat ik graag wil doen.
Iedereen is vrij haar eigen levensproject uit te kiezen en uit te werken. Een van mijn projecten is de fitheid en gezondheid van mijn lichaam. Ziekte kun je niet altijd voorkomen maar ik wil er alles aan gedaan hebben. Je kunt afstand doen van de verhalen die je over jezelf vertelt. Je kunt kiezen wat je wel wil zijn. Ik wil graag slank en fit zijn. Het voelt heerlijk.
Ik heb er veel voor over, maar wel elke avond een heerlijk glas wijn en ook wel eens twee!

2 opmerkingen:

  1. Herkenbaar ook geen suiker elke dag een wandeling en ja ook savonds een lekker glas wijn
    Groet Es

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen