woensdag 25 maart 2015

plezier

Bij de Bruna zoek ik naar mijn verhaaltje in het aprilnummer van gezond.nu. Ik sta er in. Het verhaal is erg ingekort en even ben ik teleurgesteld dat er een belangrijk deel is weggelaten. Maar de laatste zin maakt het weer goed. "Mijn eigen plezier is nu het uitgangspunt bij alles wat ik doe".
Ik koop twee exemplaren een voor mezelf een als cadeau voor mijn moeder.
In het tijdschrift een column van Johan Bolhuis, een arts die zich specialiseerde in orthomoleculaire geneeskunde, natuurgeneeskunde en antiaging, over detoxen.
Net als ik gelooft Johan meer in "schoon" blijven dan in detoxen.
Ik kan het niet bewijzen, maar ik ben ervan overtuigd dat ik niet hoef te reinigen, want ik heb het gevoel dat ik door mijn voeding, kruidentheeën en sporten "schoon" blijf.
Ik heb ook steeds het gevoel dat ik zoveel energie heb omdat ik mijn lichaam niet belast met stoffen die energie kosten.
Nu blijkt wetenschappelijk onderzoek dit te bevestigen. Een Engelse arts, Sarah Myhill, doet indrukwekkend onderzoek bij mensen met chronische vermoeidheid. Zij ontdekte dat er bij veel vermoeide mensen sprake is van afval gekoppeld aan het DNA. Dit afval belemmert de werking van de mitochondriën en daarmee de energieproductie in de cellen.
Haar chronische vermoeidheid patiënten knappen op na chelatie, saunabezoek en een gezonder dieet.
Chelatietherapie wordt zowel in de reguliere als in de natuurgeneeskunde toegepast bij de behandeling van vergiftigingen met radioactieve elementen en zware metalen, zoals lood.
Afval en gif in je lichaam kun je niet helemaal voorkomen. Metalen raak je ook heel moeilijk weer kwijt. Via lever en nieren raak je bijvoorbeeld geen zware metalen kwijt, wel via je zweet door flink te sporten of de sauna. In de sauna kom ik nooit, maar sporten daar heb ik veel plezier in door mijn schone mitochondriën.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten