zondag 3 april 2011

obelix

Bij gezondheidskennis vanuit natuurkundig oogpunt worden veel gezondheidsproblemen verklaard door vervuiling van het lichaam. Het uitgangspunt is dat  door de stofwisseling het lichaam vervuild raakt aangevuld met giftige stoffen van buiten. Het lichaam gaat van nature erg zijn/haar best doen om de vervuiling kwijt te raken, uit te scheiden. Met in vet oplosbare gifstoffen gaat dit niet zo makkelijk, die lossen niet op in water en gaan stapelen in je lichaamsvet. Het lichaam reageert hierop door vet te stapelen om als het ware die gifstoffen te verdunnen. Het zou een verklaring kunnen zijn voor obesitas. Ik had op zn zachts gezegd nogal twijfels over deze theorie.
 Maar afgelopen week op TV een programma over dikke kinderen. Er is een onderzoek genaamd Obelix. Er blijkt een verband te zijn tussen gifstoffen waaraan de baby bloot heeft gestaan in de baarmoeder en obesitas bij kinderen. Hoe het precies zit weet ik nog niet maar het heeft iets te maken met cortisol.
Ik voel me al erg goed bij eten van veel groenten en fruit en drinken van veel heerlijke kruidenthee, maar misschien zit er nog veel meer waars in de natuurgeneeskundige visie op gezondheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten